Shou Sugi Ban

Behind this black box façade in an alleyway lies a Japanese-inspired ‘oasis’

PHOTO: Architects have created a Japanese-style sanctuary behind a black box façade on a quiet suburban backstreet in Perth, complete with a garden courtyard visible from every room.

Architects have created a Japanese-style sanctuary behind a black box façade on a quiet suburban backstreet in Perth, complete with a garden courtyard visible from every room.

Designed by national architecture agency eph Studio, ‘Little Hutt House’ in Mount Lawley, three kilometres northeast of the CBD, is based on the principles of Shou Sugi Ban, an ancient Japanese concept which creates a seamless connection between the interior and outdoor spaces to bring the tranquility of nature into every corner.

The striking four-bedroom home is flooded with sunlight and custom features, including burnished concrete and oak floors, marbled walls, luxury lighting handmade in northern Italy, freestanding bathtubs and floor-to-ceiling windows that capture sweeping views of the city from the ensuite master.

READ MORE VIA THE DAILY MAIL

MOST POPULAR

TWITTER